Wat maakt NFT’s zo populair?

NFT’s zijn unieke, of niet-fungibele, digitale tokens die draaien op slimme contracten op Ethereum en andere blockchains. Ze kunnen gebruikt worden om assets te verdelen, en hun authenticiteit via de blockchain te verifiëren.

Het concept van NFT’s ontstond in 2015 en de eerste projecten werden in 2017 gelanceerd. Niet-fungibele token projecten worden gebruikt om exclusieve voorwerpen, zoals verzamelobjecten, online te verkopen. Omdat elk token uniek is en niet kan worden nagemaakt, creëert het gebruik van NFT’s schaarste die ze waardevol maken voor verzamelaars, maar ook voor kunstenaars en andere verkopers. Ze worden gekocht en verkocht in veilingen, waarbij de betaling gebeurt in cryptocurrencies zoals ether (ETH) en bitcoin (BTC).

De toekomst van NFT’s omvat toepassingen op het groeiende gebied van gedecentraliseerde financiering (DeFi), waar ze gebruikt kunnen worden om waardevolle bezittingen zoals beeldende kunst, zeldzame verzamelobjecten of zelfs onroerend goed in onderpand te geven voor leningen of als financiële contracten voor verzekeringen, aandelenopties of bonds.

Hoe kun je een valse NFT herkennen?

Een korte handleiding over hoe je fraude kunt herkennen.

De eerste vuistregel die je moet volgen is over het algemeen:

Als de deal te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Met andere woorden, de prijzen van NFT’s op de markt worden bepaald op basis van vraag en aanbod. Als een NFT aanzienlijk goedkoper of duurder geprijsd is dan soortgelijke NFT’s uit dezelfde collectie of categorie, haast je dan niet om ze te kopen. Het kan namaak zijn.

De volgende stap die we aanraden is de echtheid van de NFT te controleren door een omgekeerde Google beeldzoekactie te doen (of andere voorkeurstools te gebruiken). Als dat beeld elders al bestaat, controleer dan waar het oorspronkelijk vandaan komt. Helaas geldt dit voorlopig alleen voor beeld NFT’s; het is veel moeilijker om de echtheid van video en gif NFT’s na te gaan, bijvoorbeeld.

Als de NFT waarvan je vermoedt dat hij vals is deel uitmaakt van een bekende verzameling maar er niet direct mee verbonden is, is die NFT hoogstwaarschijnlijk, inderdaad, vals.

SolSea zal selectief verzamelingen en hun makers verifiëren. Als een NFT deel uitmaakt van een geverifieerde collectie op SolSea, verschijnt er een blauw vinkje bij de titel. Hetzelfde symbool is zichtbaar naast de titel van de verbonden verzameling.

Let goed op of een NFT op SolSea geslagen is. Als dat het geval is, kan die NFT geen deel uitmaken van een verzameling die elders (niet op SolSea) geslagen is. Dit is een zeker teken dat de NFT in kwestie een vervalsing is.

Als je vaststelt dat een NFT op SolSea vals kan zijn, meld de mogelijke poging tot oplichting dan door op de “Report a fake” knop onder de titel van de NFT in kwestie te klikken.

OPMERKING: Deze pagina zal regelmatig worden bijgewerkt met aanvullende informatie en richtlijnen.

Een stap voor stap gids over hoe je efficiënt NFT kunst kunt maken – Volg deze gids over hoe je NFT kunstwerken kunt maken, en begin vandaag nog met de verkoop van je digitale kunst NFT’s!

Ben je een digitale kunstenaar die zijn werk naar een hoger niveau wil tillen? Misschien een ondernemer die gehoord heeft over de NFT rage, en die zich bij de industrie wil aansluiten? Wat het geval ook mag zijn, de allereerste stap die je moet zetten is leren hoe je NFT kunst kunt maken.

Over het algemeen is het maken van NFT kunstwerken niet per se zo moeilijk. Dit geldt vooral als je al vertrouwd bent met de wereld van crypto, en het een en ander weet over hoe blockchain technologie werkt.

Voor volslagen nieuwelingen is alles echter misschien niet zo overzichtelijk. Val je in deze categorie van individuen, wees dan niet getreurd – ik ben hier om je te begeleiden bij het maken van je eerste digitale kunst NFT, en die te publiceren op de meest populaire niet-fungibele token marktplaats ter wereld!

Wat heeft het voor zin om te leren hoe je NFT kunst maakt?

Als je een van de meer sceptische personen bent die er zijn, zeg je misschien – waarom zou ik in de eerste plaats leren hoe ik NFT kunstwerken moet maken? Het is gewoon pure hype, en meer niet – deze trend zal over een paar maanden wel voorbij zijn!

Nou, geef toe, als je dit artikel leest, is de kans groot dat je het niet echt zo bekijkt. Maar toch is het de moeite waard om eens te kijken naar enkele van de meer voorkomende redenen waarom mensen ervoor kiezen de NFT markt te betreden.

Tegelijk gaan we verderop in de gids ook in op enkele van de populaire angsten en kritieken over de sector, en gaan we er dieper op in, om vast te stellen of ze al dan niet enige waarde hebben.

Toegang tot een nieuw publiek

Ervan uitgaande dat je al een digitale kunstenaar bent – of gewoon een beeldend kunstenaar, in het algemeen -, is een van de grootste voordelen van het betreden van de wereld van niet-fungibele tokens exposure.

Crypto is populair – dat valt niet te ontkennen. Nu regeringen Bitcoin tot de officiële valuta van de staat maken, en kerken crypto aanvaarden als een vorm van tienden, wordt het steeds duidelijker dat massale adoptie op komst is.

In het verlengde daarvan zijn, zoals je je kunt voorstellen, de crypto-gemeenschappen wereldwijd groot en voortdurend groeiend. Dit geldt ook wat NFT’s betreft.

Kunstenaars die zich op de NFT markten begeven, stellen zich meestal bloot aan een geheel nieuw publiek en potentiële kopers van hun werk. Hoewel het waar is dat je zou proberen je pas opgerichte NFT zaak aan je reeds bestaande publiek te verkopen, is dit slechts een deel van de afweging.

Als je een beginnende kunstenaar bent, of als je tot nu toe nog geen aanhang hebt kunnen opbouwen, kan de NFT markt als een soort lanceerplatform fungeren om ook je carrière een jump-start te geven. Het is natuurlijk niet eenvoudig om je werk te laten opvallen in de enorme zee van ander werk op geselecteerde marktplaatsen, maar het is niettemin een potentieel voordeel van leren hoe je NFT kunst kunt maken!

Doorlopende royalty’s

Telkens als je een kunstwerk maakt, en het verkoopt, ontvang je die eerste betaling, en dat is het dan. Misschien beveelt de koper je werk aan bij zijn vrienden of collega’s, en krijg je vervolgopdrachten, maar verder gaat het niet.

Als je eenmaal leert hoe je NFT kunstwerken maakt, en je digitale kunst NFT’s begint te verkopen, zul je niet meer beperkt zijn met eenmalige betalingen. In plaats daarvan zul je in feite levenslange royalty’s kunnen ontvangen voor alle vervolgverkopen die in de toekomst kunnen gebeuren!

Elke verschillende NFT marktplaats zal verschillende tarieven hebben, wat royalty’s betreft. Sommige zullen hun artiesten rond de 2,5% aan na verkoop royalty’s bieden, terwijl anderen dat getal tot 30% kunnen opvoeren – dat is enorm! Zeker, de laatste zijn er maar heel weinig en ver tussen, maar dat blijft toch een mogelijkheid.

Een grote en voortdurend groeiende industrie

Bij het schrijven van deze gids over hoe je NFT kunst maakt, bevinden we ons momenteel in de honeymoon fase van de markt. Alles wat met niet-fungibele tokens te maken heeft is booming, de geschatte kunstwaarden stijgen links en rechts, en iedereen heeft het er voortdurend over.

Natuurlijk zou het naïef zijn te denken dat deze groei oneindig zal aanhouden. Eén ding wordt echter met de dag duidelijker – NFT’s zijn hier om te blijven.

Vroeg in de industrie stappen heeft enkele exponentiële voordelen. Als je geld wilt verdienen met je werk, moet je een naam en een reputatie vestigen voor zowel jezelf, als voor het kunstwerk dat je maakt. Hoe eerder je daarmee begint, hoe sneller je de resultaten zult zien.

Denk je dat je al te laat bent? Dat is niet waar! Hoewel NFT’s al super-populair zijn, zeker, zijn ze nog lang niet begrepen door het gewone volk, en ook nog lang niet verkend door het grote publiek.

Eerder in het artikel hebben we het gehad over de exposure die je mogelijk krijgt als je je aansluit bij de rangen van NFT kunstenaars. Maar financiële stimulansen zijn ook een groot deel van de reden waarom je zou willen leren hoe je NFT kunstwerken maakt! Nu de cryptomarkt meer dan $2 biljoen waard is, is het zeker een industrie waar veel mensen in willen stappen.

Het beste gedeelte? Je hoeft geen ontwikkelaar of daghandelaar te zijn om winst te maken met cryptocurrencies. NFT’s stellen deze markt open voor kunstenaars en andere kunst gerelateerde mensen over de hele wereld.