Wat is een wallet?

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan een NFT marktplaats, zul je moeten begrijpen wat een wallet is. Wallets worden gebruikt om digitale assets zoals Ether te verzenden, te ontvangen en op te slaan.

Je hebt een account nodig bij een wallet provider. Dit account zal je een public address en private key toewijzen.

Ga naar Wallet →
Ga naar Wallet →
Ga naar Wallet →
Ga naar Wallet →
Ga naar Wallet →
Ga naar Wallet →
Ga naar Wallet →
Ga naar Wallet →

Wat is een public address?

Public addresses komen in de vorm van een reeks cijfers en letters die gebruikt worden om wallets te identificeren en crypto te verzenden en te ontvangen. Je kunt het zien als een gebruikersnaam of een emailadres.


Wat is een private key?

Private keys werken als complexe wachtwoorden die toegang geven tot wallets en hun beschermde bezittingen en waarmee gebruikers tokens kunnen versturen vanaf hun public address. Het is belangrijk om je private keys zo veilig en zo goed mogelijk te bewaren.


Wat zijn de verschillende soorten wallets?

Wallets zijn er in vele vormen. Ze zijn ingebouwd in je browser, een extensie die aan je browser wordt toegevoegd, een stukje hardware dat in je computer wordt gestoken of zelfs een app op je telefoon.

 • Desktop/Mobile: Software die verbinding maakt met het Internet als oplossing voor het verwerken van blockchain interacties. Dit is de meest voorkomende soort wallet en kan komen in de vorm van een browser extensie of mobiele applicatie.

  Bijvoorbeeld: Metamask, Torus, MyEtherWallet, Coinbase, WalletConnect, MyEtherWallet, Fortmatic
 • Hardware: Een stukje hardware dat gebouwd is om je crypto veilig te houden via een fysieke drager. Deze komen meestal in de vorm van een USB apparaat. Ze kunnen offline blijven en ergens bewaard worden waar de gebruiker het veilig acht, terwijl ze toch online kunnen gaan als de gebruiker zich met de blockchain wil bezighouden om assets op te slaan of fondsen te beheren. Dit gebeurt meestal door het apparaat in een PC te steken.


Hoe houd ik mijn wallet veilig?

 • Deel nooit je private key of wallet wachtwoord.
 • Bewaar je private keys ergens veilig dat je niet zult vergeten. De toegang tot je private keys verliezen betekent toegang verliezen tot alle digitale assets die door de bijbehorende wallet beschermd worden.
 • Let goed op waar je transacties ondertekent en je wallet verbindt. Een kwaadaardige website waar je je wallet mee verbindt kan het geheel van je tegoeden uitwissen.


Waar worden NFT’s voor gebruikt?

Hier is meer informatie over enkele van de beter uitgewerkte use-cases en visies voor NFTs op Ethereum.

 • Digitale inhoud
 • Gaming items
 • Domeinnamen
 • Fysieke voorwerpen
 • Investeringen en collateral


ETHEREUM WALLETS

De sleutel tot je digitale toekomst Wallets geven toegang tot je geld en Ethereum applicaties. Alleen jij zou toegang tot je wallet moeten hebben.


Wat is een Ethereum wallet?

Ethereum wallets zijn applicaties waarmee je met je Ethereum rekening kunt communiceren. Zie het als een internet bankieren app – zonder de bank. Met je wallet kun je je saldo bekijken, transacties versturen en verbinding maken met applicaties.